Astrid Moors

T 0180-844533

E post@astridmoors.nl

W www.astridmoors.nl

YouTube: De Visuele Orde

Schilderijen

Het gaat over ritme, poëzie, orde, natuur en communicatie.

In mijn schilderkunst verbeeld ik vaak mensen ​​in situaties, in groepen of alleen, passief ondergedompeld in hun bezigheid. De individuen dragen een hedendaagse vorm van eenzaamheid over. Ze zijn vastgelegd in een geabstraheerde herkenbare omgeving. Het is een tussenmoment, alsof de tijd even stil staat. In mijn meest recente werken zijn er geen mensen afgebeeld, maar is de aanwezigheid van de mens wel voelbaar. Wat overblijft is een situatie, een omgeving, een context met een kritische ondertoon die verwijst naar milieuproblematiek.

De schilderijen behandelen niet alleen hun onderwerp, (niet-) communicerende mensen, ze gaan ook over schilderen en verf, over lagen, over diepte en ordening, over organische vormen en digitale ritmes. Over esthetiek.

Het gaat verder dan alleen verf; digitale technieken en interactie worden ingezet zodra het past. Ik maak schilderijen, interactieve installaties en een combinatie van beide. Door de aloude grenzen tussen vormgeving en schilderkunst weg te halen, merk ik dat ik een beeldend reservoir aanboor waar ik van profiteer in alles wat ik doe.

Als kunstenaar bedien ik me graag van schilderkunst, grafische kunsten, digitale technieken zodat ik inspiratie haal uit zowel allerhande beeldculturen als uit de traagheid van verf. In die kruisbestuivingen ontstaat mijn beeldtaal.

Het atelier in Rotterdam-Zuid is op afspraak te bezoeken. Op haar YouTube kanaal deelt zij wetenswaardigheden.