Henriëtte Sillem

T 06-14348171

E henriette.sillem@gmail.com

W www.beestenkunst.nl

Schilderijen, Fotografie, Tekeningen

Henriëtte is in 2003 afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam als Bachelor of Fine Arts (autonoom beeldend kunstenaar). In 2011 heeft zij de BIK opleiding Beroepskunstenaars in de Klas afgerond.

Na 13 jaar werken in de kinderopvang op de BSO, met kinderen van 4 tot en met 12 jaar, heeft Henriette goed zicht op waar kinderen behoefte aan hebben en wat ze leuk vinden om te doen.

Daar gaf zij cursussen tekenen, schilderen, skaten en zang. Die werden altijd afgesloten met een optreden of expositie voor ouders en kinderen. Verder organiseerde zij vele andere activiteiten en uitstapjes zoals koken en bakken, theater, sport en spel, knutselen, sieraden maken en stadswandelingen.

Tevens heeft zij 5 jaar bij Villa Zebra, een kindermuseum, rondleidingen, workshops, kinderfeestjes en gastlessen verzorgd.

Daarnaast heeft Henriette ook vele cursussen gevolgd bij o.a. Kunstenaars en Co en de Kanjertraining. Enkele jaren heeft zij lesgegeven in buurthuizen en op Brede Scholen voor Kidskunst. Ook deed zij mee aan de Kunstroute Barendrecht in 2020.

Nu heeft zij een eigen onderneming genaamd Beestenkunst, waar zij kunst in opdracht maakt voor particulieren en bedrijven. Denk hierbij aan tekeningen, schilderijen, foto’s en muurschilderingen in huis.

Haar passies zijn dieren en natuur en zij vindt het prachtig om kinderen anders te leren kijken naar zichzelf en de wereld om hen heen. Door elkaars kunst te bekijken, bespreken en presenteren krijgen de kinderen meer inzicht en zelfreflectie. Waarom kies je dit onderwerp en die kleur ? Zo krijgt kunst meer betekenis en inhoud, ontwikkelen zij hun talent en krijgen meer zelfvertrouwen.