Net als een schilder begin ik met een leeg doek of een lap witte stof. Omdat ik van rijke, diepe, felle kleuren hou verf ik mijn stoffen zelf.

Soms ontstaan daarbij bijzondere, verrassende kleuren waar eigenlijk geen naam voor is. Hierdoor heb ik vele fantastisch gekleurde lappen stof om mee aan de gang te gaan.

Deze lappen kunnen effen uit het verfbad komen maar door ze te verfrommelen, te vouwen of af te binden tijdens het verfproces kunnen er nog mooiere effecten te voorschijn komen.

Ook door de kleuren van te voren of tijdens het verven te mengen ontstaan er weer allerlei andere bijzondere combinaties. Roesten, bleken of ‘resist’- technieken kunnen de stof nog verder verfraaien.

Door deze hand geverfde stoffen in allerlei verschillende combinaties en vormen met behulp van de naaimachine aan elkaar te stikken ontstaan er kleurrijke werken met o.a. plantaardige of geometrische composities.

Intensief stikwerk (machinaal of met de hand) op een zachte ondergrond levert een extra dimensie op; ritmische lineaire lijnstructuren versterken het effect en geven het doek een bepaalde gelaagdheid of diepte.

Elke creatie is weer een experiment; soms werkt het niet, maar altijd leer ik er weer iets van. Ik werk zelden met een vooropgezet plan. Ik probeer telkens weer wat nieuws en laat me leiden door de flow waar ik in terecht kom.