Jaap Booster

T 06 – 30 56 98 58

E j.booster3@upcmail.nl

W www.jaapbooster.nl

I Jaap Booster Art

Schilderijen

Jaap Booster is na jarenlang gewerkt te hebben als slager, zelfstandig ondernemer, pas begonnen met schilderen.

Nu na 10 jaar is deze nieuwe hobby uitgegroeid tot zijn passie. Hij experimenteert graag met ruwe materialen waarop hij vervolgens weer een schitterend detaillistisch portret op creëert met olie en/of acryl verf.

De materialen waar hij mee werkt zijn bijvoorbeeld gips en grof stucwerk. Zijn voorkeur gaat uit naar behoudende aardetinten waardoor zijn portretten een bepaalde stoerheid en ook rust uitstralen.

Regelmatig gebeurt het ook dat hij opdrachten krijgt, hij streeft er naar om samen met de opdrachtgever tot een mooi resultaat te komen. Dit moet wel binnen zijn genre passen.

Hij schildert op dit moment vaak portretten maar staat open voor leuke ideeën en opdrachten.

Sterren op het Doek
Jaap Booster was zaterdag 27 maart 2021  een van de schilders die voor het televisieprogramma Sterren op het Doek een portret mocht maken van zangeres Ruth Jacott.

Hij was dan ook blij verrast toen hij door Omroep MAX werd benaderd. Vooraf weten de schilders niet van wie ze een portret mogen maken. Toen Jaap Booster hoorde dat hij naar de Schouwburg Velsen moest voor de opnamen, gokte hij dat het om Ruth Jacott ging. De zangeres is in die omgeving opgegroeid, nadat ze uit Suriname naar Nederland was gekomen.

Tot Boosters grote blijdschap bleek hij goed gegokt te hebben. “Dat is een droom die uitkwam, want wat een uitstraling heeft die vrouw!

Ik was die dag enorm zenuwachtig, want er kijken een miljoen mensen. Bovendien ben ik nooit zo van het live schilderen.”

Na een uur konden de schilders thuis hun portret afmaken. De drie portretten zijn onthuld in het Rijksmuseum.