kunstroute barendrecht 2000 - 2021

Jacomijn van Duin †

T –

E –

W –

Acrylverf of olieverf op linnen, Pasteltekeningen, Fotografie

Een eindeloze hoeveelheid beeldend werk, waartoe Jacomijn cursussen volgde op het Kreatief Werkhuis, vloeide moeiteloos voort uit haar veelbewogen levensgeschiedenis.  Zij wilde haar talent met wilskracht bewijzen!

Jacomijn ging bij vele kunstenaars in de leer om kennis te maken met verschillende technieken en kunstvormen.  In een vanzelfsprekende ordening bracht Jacomijn toon aan en legde zij spontaan beweging in woord en beeld.

Ritmiek en toonnuances zijn ingrediënten om spontaniteit en levendigheid aan de dag te leggen.

Jacomijn wil dat de toeschouwer het beeld binnendringt. “Zie het ruim”. “Neem het niet te nauw”. Elke gedachte is abstract en ruimtelijk. Aan elk thema kan een draai worden gegeven opdat het oorspronkelijke verhaal een andere wending neemt.

De ruimte wordt harmonieus ingevuld door een spel van lijnen. Laag over laag ontstaan er nieuwe raakvlakken die de aandacht trekken. Nieuwe gezichtspunten verruimen de geest.

Het leven wordt verrijkt door afwisseling, diepgang en dynamiek. Vorm en structuur blijven zichtbaar ondanks de netwerken waarvan zij deel uitmaken.

Vergelijkbaar met de klassieke muziek van componisten als Mahler en Strawinsky worden ritme, klankkleur en toonnuances gevisualiseerd. Verschillende patronen worden her en der aangetroffen.

Soms is het een gietijzeren hekwerk dan is het een stalen frame van een stoel of de reflectie hiervan in een zilveren beker.

Alles heeft te maken met de schoonheid en de wetten der natuur. In een vanzelfsprekende ordening.

Het gehele oeuvre van Jacomijn is bijzonder expressief: beeldend, vrouwelijk, veelbewogen, sprankelend, energiek, kleurrijk, dynamisch, harmonisch en poëtisch.

Kunstroute 2009 + 20210.