Koen Huitink (1975 – 2021)

T –

E info@koenhuitink.nl

W www.koenhuitink.nl

I Koen Huitink Art

Optimale Mixed Media

Na zijn werkzaamheden in de grafische sector ging Koen Huitink zich volledig richten op het maken van eigen werk. Al snel creëerde hij zijn eigen stijl; RAUW.

Zijn inspiratie komt voort uit de westerse cultuur. Van pulp magazines, B-movies, strips, anime tot de (gevallen) iconen van onze samenleving. Met zijn werk becommentarieerd en beschouwd Koen het collectieve bewustzijn.

Dit doet hij met opvallende grafische en typografische elementen en hergebruikte afbeeldingen. Delen van oude, afzonderlijke uitingen worden samengevoegd en vormen zo samen een nieuw, gezamenlijk verhaal.

Deze expressieve rauwheid van het werk wordt bereikt door het gebruik van verschillende lagen. De meerdere lagen in iedere uiting geven elk de geschiedenis weer van wat er veranderd is en wat in de toekomst vooruitgang biedt.

Van alles een beetje, wordt van alles één.

De kenmerkende montagetechniek van het werk van Koen sluit aan bij het actuele kunstbeeld, waarin van elkaar verschillende elementen binnen één werk worden geïntegreerd. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van samples door dj’s. Met verschillende fragmenten wordt steeds een nieuwe melodie gemaakt.

En dat geldt ook voor zijn schilderijen. Het rauwe van het leven komt hier duidelijk naar boven. Rauw is het niet alleen vanwege de gebruikte thema‘s. Ook door het gebruik van uiteenlopende technieken als zeefdruk, (de)collage, verf, inkt, spuitbus, fotografie, digitale bewerkingen en experimentele transfers van afbeeldingen binnen één werk wordt deze stijl extra naar voren gebracht.

Het werk van Koen wordt onder andere gepresenteerd door Galerie Sous Terre, ArtFusion Galerie, SingulArt