Lydia Lodder

T 0180-611785/ 06-25413318

E lodderlydia1@gmail.com

W www.lydialodder.nl

Schilderijen

Na de HBO voor Jeugdwelzijnswerk volgde Lydia in haar vrije tijd een aantal cursussen in het Kreatief Werkhuis in Barendrecht en bij de SKVR.

Diverse vakanties werden daarnaast ingevuld met schildercursussen. In 2002 pakte zij de draad echt op door cursussen te gaan volgen van Gerrit van Meurs bij “Bleu et Vert”.

Door het gezamenlijk bekijken en bespreken van de werkstukken heeft zij ontdekt welke thema’s haar inspireren en heeft ze haar eigen stijl verder kunnen ontwikkelen. De thema’s die haar bezighouden zijn de kracht en kwetsbaarheid van mens en natuur.

In het werk zijn vormen geabstraheerd. Structuur is belangrijk in haar werk. Elke laag vertelt iets over de laag daaronder. Zij werkt met verschillende materialen om deze lagen zichtbaar te maken.

Het landschap inspireert Lydia tot het maken van kleine impressies. Deze impressies hebben een sprankelende directheid die in haar atelier worden verwerkt tot schilderijen. Zij gebruikt hierbij verschillende materialen zoals acrylverf, aquarelverf, krijt, inkt, lijm en zand.