Noggus ASVZ

T 0180 – 62 74 96

E

W www.asvz.nl

Noggus ASVZ

Het Activiteitencentrum Barendrecht dagcentrum is gevestigd op het industrieterrein Dierenstein in Barendrecht en onderdeel van de ASVZ, een organisatie waar mensen met een verstandelijke beperking op velerlei gebied zorg aangeboden krijgen. Het dagcentrum biedt werk aan 60 mensen, verdeeld over 6 werkgroepen. De activiteiten zijn gericht op arbeid, het product dat wordt gemaakt, moet kwalitatief goed zijn en wordt te koop aangeboden. In het dagcentrum zijn verschillende groepen aan het werk waaronder:

La Troupe een keramiekatelier waar producten worden gemaakt van klei en daarna beschilderd worden met glazuurverf. Er wordt gebruik gemaakt van druk- en gietmallen.

Het proces van het tot stand komen van een product wordt opgebouwd d.m.v. verschillende handelingen. Het begint bij het draaien van ballen van klei, deze worden in de mal uitgedrukt en glad gemaakt, afhankelijk van het ontwerp. Daarna gaat het de oven in waar het wordt afgebakken. Dan komen de tekenaars in beeld, het product wordt beschilderd met een mooie tekening of in een kleur geglazuurd, daarna weer de oven in om het tot een mooi geheel af te bakken, nog even in de spuitcabine en klaar is het product.

Het Kunstschilderatelier is een atelier waar kunstwerken worden geschilderd op doek, papier etc.

De doeken die geschilderd worden zijn van verschillend niveau. Ieder maakt er een mooi individueel werkstuk van. Wanneer het schilderij afgewerkt is wordt het met een vernislaag bespoten waardoor het schilderij een mooie glans krijgt en klaar is voor de uitleen in de artotheek “KunstOpZich(t)” of voor de verkoop.

In de Houtwerkplaats worden producten gemaakt van pallethout: o.a. plantenbakken, spiegels, vogelhuisjes etc. ook wordt oud meubilair opgepimpt. Krukken van fietsbanden zijn momenteel erg populair, maar ook de vlinderkastjes en de vogelhuisjes zijn erg in trek. De spiegels worden versierd met figuurzaagwerk waardoor het geheel een persoonlijk tintje krijgt.

Alle cliënten worden begeleid door professionele begeleiders die de cliënt goed kennen en het vak aan hen kunnen leren, met als resultaat een product waar men trots op mag zijn.