Rietje Bakker

T 0180 – 55 63 78

E bakkerart@chello.nl

W –

Rietje Bakker is in het midden van de vorige eeuw geboren te s’Gravenhage. Sinds enige jaren woont en werkt zij in Barendrecht.

Als dochter van een (kunst) schilder groeide zij op in een milieu waar schilderijen en het maken hiervan een prominente plaats innamen in het ouderlijke huis. Schilderen werd haar letterlijk met de paplepel ingegeven.

Na deze periode waarin haar vader de talenten, ook van haar broers, liet ontplooien heeft Rietje zich verder bekwaamd in het schilderen onder ander met olieverf en acryl. Dit heeft zij gedaan door cursussen te volgen bij vele kunstenaars als Foke Stribos en Harold Jassoy op Goeree- Overflakkee en later op Walcheren bij Annemiek Visser en Pieter Paul Jansen.

Tevens heeft zij cursussen gevolgd bij het Middelburgs instituut voor kunstzinnige vorming (MIKV).

Rietje heeft in Zeeland onder andere geëxposeerd bij de Zeeuwse bibliotheek, notaris Sauer en Oonk te Vlissingen, Theeschenkerij de Reiger te Middelburg en restaurant Montparnasse te Vlissingen .

Zij haalt haar inspiratie uit de dingen van alledag, literatuur, museumbezoek en reizen. Haar werk is verfrissend, vrolijk, soms realistisch, maar altijd optimistisch.